Spanien – Den ultimative rejse guide til Spanien

Spanien - rejs til Spanien

Guide til Spanien og hvad du skal opleve, når du bestiller din rejse til Spanien

Ønsker du at rejse til Spanien, finder du her en oversigt over de mest populære rejsemål og de vigtigste praktiske informationer til rejsen.

Godt at vide om Spanien før rejsen

Spanien har sine særheder. Landet er efterhånden berømt i hele verden for sin siesta, som altid har været en stor del af den spanske kultur. Den betyder at de fleste butikker og virksomheder lukker mellem klokken 14.00 og 16.00.

En anden ting der er godt at vide om spaniere er, at de ofte kommer for sent. Det er nærmest som om aftalte tidspunkter er vejledende fremfor en håndgribelig aftale. Det skal man nok lige vænne sig til, hvis man er på længere ophold i Spanien.

Ellers er offentlig transport særdeles veludviklet, så det er ret nemt at komme rundt i Spanien, selvom man ikke er i bil.

Valuta

Spaniens valuta er Euro, men hvis du ikke skulle have fået vekslet inden rejsen, så skal du ikke fortvivle. Du kan næsten alle steder betale med de større internationale kreditkort – og ellers er det også tit muligt at finde lokale hæveautomater, hvis du foretrækker at have kontanter på dig.

Sprog

Mange vil måske blive overrasket, når de hører at spansk ikke er Spaniens eneste officielle sprog. Det andet er catalansk. Heldigvis for mange danskere kan de fleste spaniere også forstå og tale engelsk. Især i de større byer – eller hvor der kommer mange turister. Nogle spaniere kan også tale fransk eller tysk, men det er langt fra så udbredt som engelsk.

De mest berømte rejsedestinationer i Spanien

Spanien er et virkeligt stort land med meget forskellighed at byde på. Herunder har vi kastet et nærmere blik på nogle af de mere kendte rejsemål i Spanien – lige bortset fra Costa Brava kysten, som vi har dedikeret et helt afsnit til.

Madrid – Spaniens pulserende hovedstad

Den største by i Spanien er Madrid. Dette er også landets hovedstad, som huser mere end 6 millioner indbyggere (hvis man tæller Madrids små forstæder med). Da der bor så mange i Madrig, og det er Spaniens hovedstad, fungerer infrastrukturen meget godt. Til trods for, at det er en rigtig storby, har man forsøgt at beholde tidens historiske præg i de forskellige bydele og gader.

Madrids temperatur er karakteriset, som værende et tempereret middelhavsklima. Dette betyder, at Madrid har kolde vintre (næsten som vi kender det fra Danmark). Om sommeren er det dog helt anderledes. Her når temperaturen over 35 grader i juli. Madrids beliggenhed er dog relativt høj og dette betyder, at nætterne er forholdsvis kølige. Dette er noget, som de fleste turister er særdeles glade for, efter de er blevet ”stegt” hele dagen. Med det sagt, er der altså solskinsgaranti, hvis du besøger Spaniens hovedstad i sommermånederne! Men det er ikke kun hovedstaden Madrid, som lokker masser af turister til år efter år. Også de mindre spanske øer, såsom Gran Canaria, Tenerife og Mallorca er turistmagneter – også med god grund!

I Madrid kan du også opleve en af Spanien største fodboldklubber, nemlig Real Madrid på hjemmebanen Santiago Bernabéu med plads til mere end 80.000 tilskuere. Læs mere om fodboldrejser til Real Madrid.

Gran Canaria

Gran Canaria er en yderst populær destination blandt skandinavere. På øen er der mulighed for at få en badeferie uden lige. Med masser af sol og smukke strande, er Gran Canaria et perfekt sted at besøge, hvis man ønsker 100% afslapning. Øen byder også på en masse aktiviteter og shopping, så man kommer absolut ikke til at kede sig.

Tenerife

Tenerife er endnu et af danskernes yndlingsrejsemål. Leder man efter den mest solrige del af Tenerife, skal man sydvest. Det er også her på øen, at man finder de fleste hoteller. Dette er på grund af det lidt lækrere vejr på denne del af øen og de smukke strande. Hører man til den lidt mere aktive del af turister, er Tenerife også et godt rejsemål. Man kan her tage på spændende opdagelsesture over hel øen. I det nordlige Tenerife finder man et mere bakket og bjergrigt terræn – perfekt til en aktiv ferie!

Mallorca

Mallorca er også et hjemsted for smukke strande og et hyggeligt natteliv. På øen er der rig mulighed for shopping. Mallorca er desuden er populært sted for børnefamilier, da strandene er særdeles børnevenlige. Den mest populære by for børnefamilier er Alcudia. Dette er hjemstedet for særdeles lavvandede strade og et smukt klart vand. Mallorca omtales gerne som ”Middelhavets Paradis”. Det dejlige ved Mallorca er, at man kan komme rundt på hele øen meget nemt. Den er ikke større, end man kan leje en bil og ellers selv tage på opdagelse på den smukke ø.

Så vil du besøge Spanien, er Madrid naturligvis et oplagt mål. Her er det dog rigtig storbyferie man tager ned til og man skal huske en stor tegnebog til masser af shopping. Ønsker man lidt mere intim og hyggelig atmosfære, kan man vælge af besøge nogle af Spaniens mindre og smukke øer. Eksempel Gran Canaria, Tenerife eller Mallorca. Rigtig god tur!