Malta – 7 gode grunde til at rejsen skal gå til Malta

Rejs til flotte Malta

Den smukke sydeuropæiske ø-stat i Middelhavet

Malta består faktisk af tre beboede øer (Malta, Gozo og Comino) og fire mindre ubeboede øer. Denne artikel omhandler dog kun den 246 kvadratkilometer store hovedø: Malta. Det er her alle turister rejser til, og ellers foregår ture til de andre øer generelt fra hovedøen. Malta er et af verdens tættest befolkede lande med sine omkring 400.000 indbyggere – og dertil kommer så et stort antal turister, der valfarter til øen hvert år.

Praktiske informationer og rejsetips til Malta

Før afrejsen til et nyt sted er det altid godt at kende lidt til de lokale forhold. Det er rart at have en ide om, hvilke sprog de lokale forstår og taler. Det er også godt at vide, hvilken valuta man kan betale med på Malta, og om man kan hæve og betale med kreditkort. Hvordan kommer man rundt på Malta? I de næste par afsnit gør vi dig meget klogere på alle de vigtige basale informationer, som er vigtige at kende når du rejser til Malta. Herefter kan du læse meget mere om de enkelte byer, og meget mere omkring hvilke aktiviteter, der kan prøves på Malta.

Sprog og kommunikation

Nationalsproget på Malta er maltesisk, men heldigvis for danskere, kan stort set alle maltesere også både tale og forstå engelsk. Det skyldes at Malta tidligere har været en britisk koloni, indtil staten i 1964 blev selvstændig. Der gik dog 10 år før Malta blev helt uafhængig af Storbritanien, og i dag er landet en republik. Engelsk er dog fortsat et officielt sprog. Udover engels taler en del maltesere italiensk. Hvis man selv kan tale engelsk, er det altså absolut intet problem at begå sig.

Valuta – Hvad kan du betale med på Malta?

I 2008 blev Euroen indført. Det er intet problem at finde lokale steder at veksle, så du kan selv vælge om det klare hjemmefra, eller du bare vil veksle på turen. Hvis du ejer et kreditkort af typen Visa, MasterCard eller American Express, så har du ikke noget at bekymre dig om. Du kan betale med kreditkort næsten overalt på Malta, og i de større byer findes der også en del hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter.

Transportmidler – Hvordan kommer man rundt på Malta

Du kan komme rundt på Malta med bus, taxa eller lejet bil. Der er dog et par ting, du skal være særligt opmærksom på. I taxa kan det være en god ide at holde øje med om taxameteret kører. Ellers kan man også aftale prisen på forhånd. Så undgår du at blive snydt.

Der kører også busser rundt på Malta. Langt de fleste ruter udgår fra busterminalen i hovedstaden Valetta. Der kommer regelmæssige ændringer i både ruteplanerog priser, så det er en god ide at undersøge lokalt, når man er dernede.

Det er også muligt at leje bil på Malta. Som dansker skal du dog være opmærksom på, at man ligesom i England kører i venstre side af vejen. Man skal nok være forberedt på, at kan tage noget tid at vende sig til at køre i venstre side. Ellers er prisniveauet for at leje biler blandt de laveste i Europa. Når du kører skal du også være forberedt på, at vejene ikke alle steder er lige velholdte, og maltesere er også berygtede for at køre meget vildt.

Overvejer du at bestille en afbudsrejse til Malta? Så får du her 7 gode grunde til at bestille en nu!

Det danske vejr er desværre ikke altid lige pålideligt og derfor vælger mange turister hvert år at bestille en billig afbudsrejse og komme ned til varmen. Ét af de steder hvor rigtigt mange turister vælger at rejse til år efter år er Malta. Her får man dejligt vejr og smukke omgivelser. Selv hvis du vælger at besøge Malta om vinteren, vil du kunne opleve et dejligt lunt klima. Malta er altså en oplagt destination uanset årstiden.
Malta byder nemlig på en masse spændende aktiviteter, som kan blive nydt året rundt. Herunder finder du 7 gode forslag til, hvad Malta kan tilbyde dig.

Tag vandrestøvlerne på og udforsk Malta

Der findes masser af smukke stier på Malta, som man kan vælge at udforske. Specielt “Victoria Lines” er en smuk sti, som tager dig op på imponerende gamle murfæstninger. Denne sti emmer at historie og kultur. Et godt tip er, at henvende sig på det lokale turistkontor. Her vil de kunne guide dig ud på de smukkeste gåture – eventuelt i grupper med andre eventyrlystne turister. Er man ikke helt så eventyrlysten, fungerer Maltas byer også som glimrende steder at udforske. Byerne er spækket med ældgamle kendetegn, så husk kameraet!

Spænd cykelhjelmen og prøv kræfter med det bakkede landskab i nord eller tag det mere roligt i syd

Til trods for Maltas bakkede landskab er det et yndet sted for mange turister at tage på cykelture. Er du en dygtig cyklist, som søger udfordringer, kan det anbefales at besøge det nordlige Malta, hvor der findes smukke bakker og skråninger. Er man ude efter nogle  mindre udfordringer, bør man i stedet søge syd, da terrænet her er mere fladt og lettilgængeligt. Uanset hvad, er det en god ide at huske rigeligt vand til turen! Så er du advaret. Det kan blive rigtigt varm, og så er det vigtigt at holde væskebalancen ved lige.

Tag ud og rid på bølger

At sejle bliver dyrket året rundt på Malta, og øen er blandt andet hjemsted for mange professionelle sejlere. Specielt omkring efteråret og frem til tidlig sommer, besøger mange Malta for at prøve kræfter med andre ligesindede sejlentusiaster og for at sejle på det flotte hav. Besøger du Malta om sommeren, kan mange hoteller hjælpe med at anbefale eller selv tilbyde diverse sejlskoler. Dette er dog ikke altid en selvfølge om vinteren, hvor man i stedet bør prøve at tage kontakt til en lokal skipper, hvis man ønsker at udforske bølgerne.

Bestig bjerge og mød nye mennesker

I Maltas bjergede landskab er der rig mulighed for at klatre og bestige smukke bjerge og klipper, hvis det lyder fristende. Dette er også en god mulighed for at lære andre turister at kende, mens man ser på Maltas smukke landskab. Områder som Marfa Ridge og Dingli Cliffs kan være gode at udforske, fordi de mange små stier og veje indbyder til smukke vandreture. Ellers kan det også anbefales at deltage i de arrangerede ture i forskellige områder. Der findes et større lokalt bureau ved navn Ramblers Association of Malta, der arrangerer mange ture i de bakkede landskaber.

Bliv brun, spis god mad og lær noget nyt

Malta byder på mere end solskin og dejlig mad. Du kan få alt fra lokal mad til en gourmetburger med lækker bøf og syltede rødløg. Ferie på Malta kan faktisk også være ret lærerigt. Malta byder på rig mulighed for at tilmelde sig en lang række kurser. Det kan eksempelvis være at lære at danse tango. Her er alle velkomne, begyndere som øvede. Specielt i de større byer findes lidt sjovere aktiviteter, som man kan prøve at melde sig til.

Når I vil forkæle jer selv – Så hop i en spa

Vælger I at besøge Malta lidt uden for sæsonen, kan I vælge at benytte jer at de lidt finere hotellers spa. Dette er yderst romantisk og mange af de lidt finere hoteller har dejlige luksus spaer, hvor man kan stresse af og nyde hinanden. Det er en oplevelse der er værd at overveje. De fleste femstjernede hoteller har store spa-anlæg, hvor man også kan komme ind, selvom man ikke bor på hotellet. Hvis du har valgt toppen indenfor luksushoteller, kan du være heldig at hotellet har elevationssenge på værelserne. Så er der velvære for alle pengene.

Deltag i kulturelle, festlige, begivenheder og oplev det unikke Malta

Hvis man timer sit besøg på Malta ordenligt, er det muligt at opleve diverse kulturelle begivenheder – både sommer og vinter. Forhør jer eventuelt hos jeres rejseselskab inden I booker, eller læs nærmere her om begivenheder på Malta. Derudover har Malta forskellige forlystelser, hvor man kan få lidt ekstra ud af aftenerne. Der finde flere teatre i hovedstaden Valetta ligesom man også kan finde moderne biografer på øen. Hvis man mere er til dans og fest, så er byen Paceville uden sammenligning Maltas bedste bud. Her finder du et væld af forskellige barer, diskoteker og klubber.

Ovenstående var altså 7 konkrete forslag til, hvad du kan opleve, når du bestiller afbudsrejser til Malta. Der er altså alt lige fra vandring og sejllads til ren og skær nydelse i et spa. I det følgende ser vi nærmere på de enkelte større byer på Malta.

Golden Bay – Vestkystens mest populære strand

På Maltas vestkyst ligger en række lækre badestrande. På én række fra nord mod syd ligger de tre bugter: Golden Bay, Ghajn Tuffieha Bay og Gnejna Bay. Golden Bay er klart den mest populære med sit krystalklare blå vand. Både lokale maltesere og turister valfarter til denne strand. Det er let at komme til Golden Bay, fordi busstoppestedet befinder sig lige ovenfor stranden. Lige nord for Golden Bay kan du også opleve Maltas eneste nationalpark Il-Majjistral Nature and History Park. Her kan man både komme på guidet tur eller ride på hest gennem den flotte naturpark. I umiddelbar forbindelse med stranden ligger også luksus hotellet Radisoson Blue Golden Bay Hotel, og ved dette hotel kan du slappe af i det fantastisk The Sands Spa.

Mellieha – Maltas længste strand og hyggelige cafeer

Mellieha
Mellieha er en by, der har meget forskelligt at byde på. Byen rummer Maltas længste strand Mellieha Bay. Det er samtidig øens mest børnevenlige strande, hvor man skal forholdsvis langt ud i vandet, før det begynder at blive dybt. Udover stranden er byen kendt for sine mange hyggelige barer og cafeer. Hvis du er i byen kan det også anbefales at opleve de to seværdigheder The Shrine of our Lady of Melliah, hvortil pilgrimme især i 1700-tallet har strømmet til og Grotto of the Madonna, hvilket er en lille dunkel grotte, der samtidig rummer en hvid statue af Madonna med jesusbarnet.

Paceville – Øens festmekka

De tre byer Sliema, St. Julians og Paceville er efterhånden nærmest smeltet sammen til én stor by, der samtidig er Maltas festmekka og overklassekvarter. Paceville ligge i gaderne lidt bagved promenaden, og det er her de vilde fester udfolder sig. Du kan altid finde et sted at feste i Paceville som er fyldt med barer og diskoteker – og så kører festen ellers natten lang. Blandt de mest kendte steder kan nævnes Nordic Bar, hvor der primært kommer danskere og andre skandinavere; Piano Bar, hvor der tit kan opleves live-musik og BJs Nightclub

Sliema og St. Julians – shopping og flot havnepromenade

St. Julians og Sliema
Sliema og St. Julians ligger langs den flotte havnepromenade. Det er denne del af Malta, hvor de lokale velhavere eller folk fra udlandet gerne vil købe ferielejligheder. Det er også tit her feriegæster holder til. Hele området langs havnepromenaden er spækket med store hoteller, og der er altid masser af liv langs havnen. Sliema kaldes Maltas sande centrum, for det er her bylivet virkelig folder sig ud med shopping og liv i gaderne. Du kan komme på havnerundfart med Grand Harbour tur, der varer ca. halvanden time, hvor du lærer en masse historie om Malta. The Strand er selve havnepromenaden, hvor du kan se til Maltas hovedstad Valletta. Ellers bugner både St. Julians og Sliema af hyggelige restauranter og cafeer, hvor du kan få stillet sulten eller slukket tørsten.

Valletta

Hovedstaden i Malta hedder Valletta, og selvom det ikke er Malta mest moderne by, så er der masser at opleve. Valletta er en af Europas mindste hovestæder med kun omkring 8.000 indbyggere. Byens omdrejningspunkt er hovedgaden Republic Street, der går tværs gennem Valletta, og den er fyldt med butikker, cafeer og restauranter. Det er her en stor del af Maltas ungdom holder til og shopper. Der venter en lang række forskellige spændende historiske oplevelser, hvis du besøger Valletta. Du kan for eksempel gå på museum på National Museum of Archeology eller Cathedral Museum. Ellers er der også flotte kirker og katedraler såsom St. Johns Co-Cathedral og St. Paul’s Shipwreck Church.

Som du nok efterhånden har opdaget, så er Malta en meget mangfoldig ø, hvor vidt forskellige områder er fordelt over meget korte afstande. Hele Malta er jo slet ikke særlig stor, og du kan køre fra den ene ende af øen til den anden på ganske kort tid. Samtidig er Malta varm og dejlig, så det er slet ikke underligt, at Malta er en så populær rejsedestination.