Rejsebureauer

Rejsebureauer

Danske rejsebureauer – Hvilket skal jeg vælge?

Der er efterhånden mange danske rejsebureauer på markedet. Hvilket bureau du skal vælge, kommer i høj grad an på dine behov. Nogle bureauer tilbyder ofte billigere rejser end andre, men det kan så være på bekostning af komfort og luksus på rejsen. Skal det være en luksusrejse med all inclusive eller en lille storbyferie for 2 som en ekstra luksusgave til mors dag 2020.

Der er også stor forskel på hvilke typer af rejser, de forskellige bureauer fokuserer på. De helt store bureauer kan typisk tilbyde de fleste former for almindelige rejser, men mindre specialiserede rejsebureauer kan ofte være det bedste valg til netop de rejser, hvor de er specialister. Det kan være backpakker-rejser, sportsrejser eller andet der falder lidt udenfor de mest almindelige rejsetyper.

De store danske rejsebureauer

De største danske rejsebureauer kan klare de fleste slags rejser indenfor de mest gængse rejser. De kan altså klare alt fra charterferie og storbyferie til korte rejser og bilferier. Du kan herunder se en liste over de fem største danske rejsebureauer i 2017:

 • Spies Rejser
 • TUI – Tidligere kendt som Star Tours
 • Bravo Tours
 • Apollo rejser
 • Sunweb

Herefter kommer så en lang række af mindre rejseselskaber.

Spies Rejser – Startet af Simon Spies i 1956

Vi skal helt tilbage til 1956, hvor den berømte spradebasse Simon Spies første gang arrangere rejser. I dag er Spies Rejser en del af Thomas Cook Group og klart det største danske rejsebureau med ca. 25% af det danske marked. Spies rejser sælger primært charterfly rejser og pakkerejser, hvor både hotel og flyrejse er inkluderet. Spies rejser tilbyder også afbudsrejser til en rigtig god pris. Det kan både være som almindelige rejser eller med all inclusive.

TUI – Af mange bedre kendt fra det tidligere navn Star Tours

TUI er den største konkurrent til Spies rejser med ca. 17 andel af det danske rejsemarked. TUI er en del af TUI Nordic, som også inkluderer afdelinger af TUI i de øvrige nordiske lande. TUI Nordic har ikke færre end 1600 ansatte og halvanden million kunder om året.

TUI tilbyder en lang række forskellige rejsetyper. For at nævne nogle stykker:

 • Storbyferier
 • Akiv ferier
 • Familieferier
 • Grupperrejser
 • Krydstogter
 • Afbudsrejser
 • Ferier på hotel med all inclusive

Udbuddet er enormt, så ved et rejsebureau af TUIs størrelse, så få alle dine rejseønsker opfyldt ét sted.

Bravo Tours – Rejseoplevelser siden 1998

Bravo Tours er blandt de yngre af de store danske rejsebureauer. Selskabet blev grundlagt i 1998, hvor de var 7 ansatte. I dag har Bravo Tours i alt 70 ansatte på selskabets tre kontorer i København Aalborg og Herning. Ikke mindre 150.000 gæster rejser med Bravo Tours hvert år til de mere en 60 rejsedestinationer som Bravo Tours tilbyder. Mange kender den tidligere frontfigur, som i dag er ambassadør for rejsebureauet, Stig Elling.

Udbuddet er kæmpestort og det hænger sammen med at rejsebranchen er en lukrativ branche i kraftig vækst. Især bliver der solgt flere og flere rejser på internettet. Rejser er faktisk den varekategori, der bliver solgt mest af på internette målt på omsætning. Derfor er kampen om kunderne på nettet også meget intens.

Apollo Rejser – Bæredygtige drømmerejser

Apollo Rejser er den sidste af de helt store med en markedsandel på ca. 16%. Den næste på listen er Sunweb med omkring 7%, så efter de største fire selskaber, er der et godt stykke vej ned til de næste på listen.

Apollo Rejser har en ambition om at tilbyde bæredygtige rejser og arbejder for social ansvar. Bæredygtighed betyder for Apollo Rejser andet og mere end miljøhensyn – det gælder i lige så høj grad økonomisk og social bæredygtighed. Derfor arbejder selskabet hårdt for at de positive effekter fra rejsebureauets virke skal minimere de negative. I den forbindelse fokuserer Apollo Rejser på menneskerettigheder, klimaforandringer, bæredygtige produkter og en bæredygtig leverandørkæde. Hvis bæredygtighed er vigtigt for dig, så lyder Apollo Rejser som det oplagte valg til rejsen. Så kan du i hvert fald rejse med god samvittighed.

Det er vigtigt for Apollo Rejser at tilbyde et meget varieret udbud af rejser.

 • Charterrejser – Rejs bekvemt med pakkerejser
 • Træningsrejser – Dyrk din træning på rejsen
 • Krydstogter – Luksus til vands
 • Rundrejser
 • Grupperejser
 • Kombinationsrejser

Udbuddet af destinationer og rejsetyper er enormt, og det er helt bevidst. Apollo Rejser vil gerne tilbyde alle lige netop den rejse, som de ønsker.

Håndstand på stranden

De mere specialiserede rejsebureauer

Der findes også en lang række af selskaber der fokuserer på en bestemt type af rejse. Hvis du f. eks. skal på såkaldt backpacker ferie, så er det oplagte valg et rejsebureau som Kilroy eller AdventureDK. Andre rejseselskaber kan fokusere på bestemte målgrupper. Det gælder et rejsebureau som STA Travel, der specialiserer sig i jorden-rundt rejser for unge og studerende. Fordi markedet for rejser er så stort og varieret er der altså plads til rigtigt mange mindre udbydere som kan fokusere på hver sin lille niche eller målgruppe.

Sportsrejser – En niche i kraftig vækst

Fodbold rejser

Det er blevet super populært de senere år at rejse på en sportsrejse. Det betyder, at rejsen har det overordnede formål at overvære en sportsbegivenhed, eller det kan være en rejse til en sportsbegivenhed, hvor du selv deltager. Det kunne eksempelvis være et særligt marathonløb på den anden side af jorden.

Hvor der er efterspørgsel følger udbud også altid efter, og indenfor denne type af rejser er efterspørgslen blevet så stor og specifik, at der har udviklet sig nicher indenfor nichen – så at sige. Der er ikke kun én kategori af sportsrejser. Nej, nu kan du finde mindre danske rejsebureauer der kun tilbyder fodboldrejser. Det gælder et rejsebureau som Fodboldrejser.dk.

Alt samlet et sted – eller bedre ekspertise

Når du så skal bestille en rejse indenfor en bestemt niche, så står valget mellem en specialiseret udbyder som fodboldrejser.dk eller en af de store som Apollo Rejser, som dog ikke er specialiseret i denne type rejser. Det er klart at de store spillere på markedet også tilbyder nicherejserne, når efterspørgselen er blevet tilstrækkelig stor. Spørgsmålet er derfor om de kan tilbyde en ligeså god oplevelse som ‘eksperterne’, der kun specialiserer sig en denne specifikke type rejse. Nogle vil vælge den specialiserede på grund af dennes mere skræddersyede oplevelse, mens andre vil vælge de store danske rejsebureauer for tryghedens skyld, fordi man ved at de har helt styr på at arrangere rejser.