Rejser til Costa Brava

Costa Bravas kystlinje

Rejser til Costa Brava: Alt du bør vide

Tilbage i 1950’erne begyndte turisterne af flokke til smukke Costa Brava. Det skete da Spanien begyndte at rejse sig fra den isolation der var opstået på baggrund af borgerkrigen og landet ledte efter nye indtægtskilder.
Costa Brava havde mange ligheder med allerede populære Côte d’Azur, såsom det tempererede klima og landskab, var det oplagt at begynde at udnytte Costa Brava bedre end hidtil.

Der gik ikke længe før, at Costa Brava blev populær blandt turister fra hele verden. Specielt blandt de rejsende, som ønsker et lidt billigere alternativ til de dyre franske rejsemål. Siden da, har Costa Brava været et foretrukkent rejsemål for rigtig mange turister år efter år. Faktisk var der tale om, at turismen næsten havde taget overhånd og den originale stemning og udtryk, var gået lidt i baggrunden.
Det er derfor at udvikling de sidste 10 år på Costa Brava, med vilje, er blevet holdt lidt tilbage. I stedet er man netop begyndt at fokusere på det, som stedet oprindeligt blev kritiseret for at mangle: Nemlig tradition og regionens skønne natur og områder.

Praktiske informationer og at rejse til Costa Brava

Det er godt at være forberedt, når man skal rejse til Costa Brava. Derfor har vi samlet de vigtigste praktiske informationer til rejsen, som kan være nyttige at kende til – hvadenten du rejser på pakkerejse med et bureau eller har fundet en billig afbudsrejse.

Sprog og kommunikation

Det primære sprog ved Costa Brava kysten er catalansk, men alle taler også flydende spansk. Derudover er der mange lokale, der både taler og forstår engelsk. Fransk og tysk tales mindre, men generelt kan man komme langt ved selv at kunne kommunikere på bare ét af de større europæiske sprog.

Costa Bravas valuta og betalingsmidler

Den officielle valuta i hele Spanien og dermed også Costa Brava er Euro. På langt de fleste restauranter og barer, samt i butikker og storcentre kan du også betale med internationale kredit-kort, og det er også muligt at hæve kontanter i hæveautomater.

Costa Brava mad og køkken: Alt godt fra havet

Én af de rigtige store forcer ved Costa Brava er dens fokus på lækker mad. Maden er naturligvis inspireret af Middelhavet, med alt godt fra havet og oliven olie. Gastronomi er en stor del af Costa Bravas identitet og du kan godt glæde dig til, at spise dejlig mad der når du har bestilt din afbudsrejse. Små, hyggelige etablissementer forbereder hver servering lige så omhyggeligt og præcist som de store 5-stjernede restauranter. Er du heldig, kommer du også til at lægge øre til, hvordan restaurantejerens gamle mormor, har fundet på opskriften for 100 år siden, som stadig bliver brugt den dag i dag.
Også vin er der kommet mere fokus på. Før i tiden producerede man med det formål, at lave så meget som muligt. I dag er fokus dog i stedet på, at levere og producere kvalitetsvin i mindre, men gode, mængder.

Seværdigheder: Det kan du se på Costa Brava

Der er mere end 50 museer og gallerier spredt ud på Costa Brava.
Ét af de mere populære gallerier er Dali Teater Museet. Der var nemlig i dette område Dali blev født og der er derfor flere museer, som hyldest til den store kunstner. Du kan læse mere om museet her.
Vil man opleve andre spændende seværdigheder på Costa Brava, kan det anbefales at besøge Tossa de Mar. Tossa de Mar er en af de få catalanske byer, som stadig ser ud som dengang det blev opført. Her er der en gammel fæstning, som virkelig bringer én tilbage i tiden når man vandrer rundt der. Fæstningen ligger lige ud til en populær stand, så der kan man med fordel lægge sig ned og slappe af bagefter, hvis man ikke er alt for træt og hellere vil hvile i sin kontinentalseng på hotellet.

Aktiviteter: Dykning, skøn natur, kajak og cykling

  • Omkring Medes øerne, er det oplagt at dykke i det krystalklare vand. Øerne ligger blot et stenkast fra kysten og man kan selv padle derud fra byen L’Estartit. Her kan du også låne det nødvendige dykkerudstyr og opleve det fantastiske liv under vandet.
  • Oppe over vandet, er det også en oplevelse i sig selv at gå på opdagelse i området smukke natur og blomster, da alt simpelthen er så grønt og frodigt.
  • Du kan også sejle i kajak. Det er særdeles populært nær den historiske havn Sant Feliu de Guíxols, hvor der her er mere end 10 kilometers omliggende stand.
  • Kan du lide at cykle, kan du med fordel leje cykler og udforske øen på egen hånd. Det er en nem måde at komme rundt fra landsby til landsby og derved få det meste ud af din ferie på Costa Brava. Det er nemt at cykle rundt, da byens tidligere togspor er blevet omdannet til fine cykelstier. Husk cykelhjelm!

Restauranter på Costa Brava: Lokal gastronomi på højeste niveau

Der findes et hav af restauranter på Costa Brava. Alt fra normale gode spisesteder og cafeer, til nogle af verdens bedste restauranter.

  • Restauranten El Celler de Can Roca kom på en flot førsteplads over de bedste restauranter i denne konkurrence. Her kan du få en 11-retters menu og med et udvalg af mere end 60.000 (!) vine, er du sikker på hverken at gå sulten, eller tørstig, fra bordet.
  • Er man til en restauranter, som er lidt mere nede på jorden, kan du slå et smut forbi Compartir.  Her er konceptet, at gæsterne deler maden med hinanden og derved få en komplet og nuanceret smagsoplevelse.

Er man til almindelig bøf og pomfritter, er det ligeledes at få langt de fleste steder. Costa Brava byder derfor både på traditionelle (og eksperimentelle) spiseoplevelser, samt restauranter som er tilpasset lidt mere til de mange turisters behov og smag.

Hoteller på Costa Brava

Der er et rigt udvalg af hoteller på Costa Brava. Afbudsrejser All Inclusive anbefaler, at du benytter et af de kendte og etablerede rejseselskaber. Mange har et rigtig fint udbud af kvalitetshoteller på Costa Brava og bistår dig gerne med hjælp og råd til, at få det bedste ud af ferien.