Rejsedestinationer

Rejsedestinationer

Hvor skal rejsen gå hen

Verden byder på et utal af spændende rejsedestinationer. Derfor kan det være svært at bestemme sig for, hvor rejsen denne gang skal gå hen. På denne generelle side og i mere specifikke artikler om de enkelte rejsedestinationer vil vi dog forsøge at hjælpe dig med noget inspiration. Du kan i menuen læse meget mere om de enkelte lande eller områder, men i denne artikel vil vi give lidt smagsprøver på, hvad du kan opleve i de forskellige lande. Rejser du på budget, kan du med fordel holde øje med de mere billige rejsedestinationer, eller selvfølgelig også afbudsrejserne – hvor udvalget dog måske ikke er helt så stort.

Rejs på ferie i andre lande i Europa

Hvadenten du vil på storbyferie eller foretrækker at nyde friheden på et luksus all inklusive ophold, så er der typisk nogle enkelte bestemte rejsemål, der trækker flest besøg fra rejsende og turister i de enkelte lande. Se listen herunder med nogle af de mest populære rejsedestinationer i Europa:

 • Italien – Rom, Gardasøen og Toscana for at nævne nogle få.
 • Spanien – Storbyerne Barcelona og Madrid eller solkysten Costa Del Sol.
 • Grækenland – De idylliske og smukke øer Kreta og Rhodos.
 • Tyrkiet – Lækre badebyer kystbyer som Alanya og Bodrum
 • England – Hovedstaden London som den helt store turistmagnet.
 • Frankrig – Tag på storbyferie i Paris eller nyd den franske Riviera.
 • Tyskland – Den store nabo der både byder storbyer og varmt klima mod syd.

Mulighederne er mange, og denne liste er langt fra udtømmende. Alle lande i verden har jo på sin måde noget spændende at byde på, så det er svært at fremhæve nogle bestemte rejsemål frem for andre. Landene på denne liste er dog blandt de mest besøgte Rejsemål i Europa.

Alle de store rejsebureauer har naturligvis adskillige rejserdestinationer i hvert af landene, så det er bare med at finde noget, der lige falder i din smag. Det kan være en storbyferie i hovedstaden eller måske en badeferie i en charmerende kystby.

Rejsedestinationer ude i den store verden

I 2017 har Word Tourism Organisation offentliggjort en topliste over de mest besøgte lande i hele verden. Her er Europa også ret stærkt repræsenteret med en top ti som følger:

 • 1 – Frankrig
 • 2 – USA
 • 3 – Spanien
 • 4 – Kina
 • 5 – Italien
 • 6 – England
 • 7 – Tyskland
 • 8 – Mexico
 • 9 – Thailand
 • 10 – Tyrkiet

Europa har altså 6 lande ud af 10 på listen med Frankrig og især hovedstaden Paris, som den største turistmagnet. Udenfor Europa er det de store lande som USA, Kina, Mexico og derudover Thailand, der figurer på verdens top 10 og de mest besøgte lande.

Storbyferie

Hvad vil du gerne opleve på ferien – Spændende storbyoplevelser eller afslapning i luksus?

Det første store spørgsmål, når du skal finde rejsedestination, det er selvfølgelig, hvad du gerne vil med ferien. Dit ønske med ferien kan nok inddeles i tre overordnede kategorier. 1) Du vil gerne opleve det pulserende liv i storbyen. Hvis det lyder som dig, så kommer valget til at stå mellem de forskellige hovedstæder, eller i hvert fald de største byer i det land, du gerne vil rejse til. De klassiske rejsedestinationer for denne type rejse er storbyer som London, Paris, Barcelona, Prag eller Berlin, hvis det skal være i Europe. I øvrige lande kan det være byer som Bangkok, Washington DC eller Hongkong. 2) Du vil gerne koble helt af og bare og nyde solen. Hvis det virker bekendt, så lyder en charterferie på et lækkert resort, som noget for dig – muligvis med all inklusive, så du heller ikke behøver at tænke på udgifter til mad. Så kan du bare ligge ved stranden eller poolen og slappe helt af, og lade batterierne op på ny. Der finde et hav af luksusferier af denne type, hvor du bare kan slappe af og nyde livet i skønne omgivelser. 3) Du vil gerne udnytte ferien til at opleve noget kulturelt eller udleve et eventyr. Så er du nok i kategorien for oplevelsesrejser. Det kunne være rejser til et eller flere steder, hvor du kan opleve nogle områder hvor naturen viser sig fra sin allersmukkeste side. Det kunne være steder som Grand Canyon i USA, Great Barrier Reef i Australien eller Galapagosøerne i Equador. Det kunne også være imponerende menneskeskabte monumenter eller historiske steder som Taj Mahal i Indien eller Machu Picchu i Peru. Her er mulighederne også mange.

Lad tilfældigheden råde og spar penge på rejsen

For dig der ikke er så kræsen med oplevelser og har fleksibiliten til at tage afsted med kort varsel, så kan en afbudsrejse være en god mulighed. Efterhånden er der kommet så mange forskellige rejseselskaber på banen, der alle skal have afsat billetter i sidste øjeblik, at udvalget af afbudsrejser på ethvert givent tidspunkt er ret varieret. Du kan selvfølgelig ikke bestemme alt, men på hvert af de 10 største danske rejsebureauers hjemmesider kan du finde hobevis af afbudsrejser, hvor du kan spare alt mellem 20% og 80% på rejsen.

Udvalget er så stort at mange af rejserbureauerne på sine hjemmesider har filterfunktioner, så du kan vælge kun at se rejser der afgår fra f. eks. Københavns lufthavn eller Billund. Derudover kan du vælge afrejsetidspunk samt længde på rejsen og stadig blive præsenteret for adskillige lækre afbudsrejser til forskellige lande.

Der er mange forskellige faktorer der spiller ind og har indflydelse på, hvor mange afbudsrejser der er at vælge imellem. Vejret herhjemme har rigtigt meget at sige. Hvis der er varmt og solrigt i Danmark, så har folk generelt ikke så stort behov for at rejse sydpå for at nyde solen og varmen. Derudover kan tilstandene på de enkelte rejsedestinationer også betyde en hel del. Hvis der f. eks. er optræk til uro i en region, så er det tit svært for rejsebureauerne at afsætte rejserne, og så bliver de sat billigt til salg som afbudsrejser. Jo sværere det er for rejsebureauerne at sælge rejserne, desto billigere bliver prisen.

Jeg håber, at denne introduktion til verdens rejsedestinationer, og ikke mindst de relevante overvejelser du kan gøre, når rejsen skal vælges, har gjort dig lidt klogere på dine valgmuligheder. I løbet af det næste stykke tid, vil vi bringe mange flere artikler, der går meget mere i dybden med de vigtigste rejsedestinationer i enkelte lande. Hold øje i menuen eller følg linksene.