10 seværdigheder der skal ses i Italien

Venedig i Italien

Italien er et land beliggende i Sydeuropa. Med en befolkning på 60 millioner mennesker er det den 8. mest befolkede EU-medlemsstat og den 3. største i Vesteuropa. Hovedstaden i Italien er Rom, og det officielle sprog er italiensk.

Hvis du planlægger en ferie i år, bør du overveje Italien som din destination. Skal du ikke rejse i år? Overvej en trampolin til ungerne i stedet.

Italien er af forskellige kilder blevet rangeret som et af verdens smukkeste lande. Dette blev også anerkendt af UNESCO, da de udnævnte det til verdensarv i 2000.

Der er så meget at se og gøre i Italien, at du kan bruge uger eller endda måneder på at udforske dette fascinerende land og stadig ikke se alt. Men for at hjælpe dig i gang, er her 10 seværdigheder i Italien, som du ikke må gå glip af.

Colosseum

Italien er et land med stor skønhed, og der er mange steder, der er værd at besøge. Colosseum i Rom er et af disse steder. Det blev bygget af kejser Vespasian omkring år 70 e.Kr. og blev færdiggjort af hans søn Titus i år 80 e.Kr. Det var vendt mod vest og kunne rumme 50 000 tilskuere, der kom for at se gladiatorkonkurrencer eller andre offentlige opvisninger. Colosseum er et forbløffende syn, som man ikke må gå glip af under et besøg i Rom.

Det skæve tårn i Pisa

Det skæve tårn i Pisa er et af de mest populære turistmål i hele Italien. Besøgende kommer fra hele verden for at se denne ikoniske struktur, som har været skæv i århundreder.

Nogle mennesker mener, at tårnet begyndte at hælde, så snart det blev bygget, fordi den jord, som det blev bygget på, var for blød. Der er dog beviser for, at tårnet faktisk begyndte at hælde efter en række jordskælv i det 14. århundrede.

Uanset årsagen er det skæve tårn i Pisa blevet et af de mest berømte vartegn i verden. Besøgende kan klatre op på toppen af tårnet for at få en fantastisk udsigt over byen og dens omgivelser.

Michelangelos David

Når de fleste mennesker tænker på Italien, er det første, de kommer til at tænke på, Michelangelos David. Statuen er et mesterværk i renæssancens kunst, og det er ikke underligt, at den er så berømt. David er utrolig naturtro og har en indviklet muskulatur, der var år forud for sin tid. Han står høj og stolt og legemliggør idealet om det perfekte menneske. Hvis du er i Firenze, skal du sørge for at se dette ikoniske kunstværk.

De venetianske gondoler

Du har set malerierne. Du har set filmene. Nu er det tid til at opleve Venedig selv! Når du besøger denne smukke by, bør en af dine prioriteter være at tage en tur i en venetiansk gondol. Det er noget, som du vil huske for evigt, og med god grund: Det er en unik og uforglemmelig oplevelse.

Roms Spanske Trappe

Den spanske trappe er et sæt monumentale trapper i Rom, Italien. Trappen blev designet af arkitekten Francesco de Sanctis og bygget af Antonio Mancini mellem 1723-1725 på foranledning af pave Clemens XIII. På toppen af trappen står en egyptisk obelisk, som oprindeligt stod foran Lateranpaladset.

Domkirken Duomo i Firenze

Firenze er hjemsted for mange smukke kirker, men Domkatedralen Duomo er måske den mest imponerende af dem alle. Denne storslåede gotiske katedral blev bygget over en periode på 150 år, og dens indviklede facade og tårnhøje tårne er et syn for øjet. Kirkens indre er lige så imponerende med sine glasmosaikvinduer og marmorgulve.

Venedigs Canal Grande

Italien er et mangfoldigt land med mange forskellige aspekter af sin kultur. Et af de mest berømte træk ved Italien er dets smukke kanaler, og Venedigs Canal Grande er et af de mest ikoniske eksempler. Den strækker sig fra San Marco-pladsen ned til havet, og den er omkring 2 kilometer lang. Langs denne kanal ligger over 100 palazzi, der blev bygget i den venetianske gotiske stil og renæssancestil. Hvis du besøger Venedig, skal du sørge for at gå en tur langs Canal Grande for at få nogle af de bedste udsigter i byen.

Napolis Vesuv-bjerg

Italien er et land, der har været kendt for sin historie og kultur. Der er dog mange ting at se i Italien.

Det første på listen over steder at besøge i Italien er Vesuv, som blev skabt af et udbrud fra denne vulkan, der fandt sted tilbage i 79 e.Kr. Dette bjerg ligger omkring 30 km fra Napoli, og det er muligt at vandre op til toppen af det.

Toscana-regionen

Hvis du er på udkig efter en smag af Italien, der ligger lidt uden for de slagne stier, så overvej at tilbringe noget tid i Toscana. Denne region er kendt for sine bølgende bakker, vinmarker og olivenlunde samt sine charmerende middelalderbyer. Ud over sin naturlige skønhed er Toscana hjemsted for nogle af landets mest berømte attraktioner, herunder det skæve tårn i Pisa og byen Firenze.

Comosøen

Comosøen er en fantastisk sø i Norditalien, med en gennemsnitlig bredde på ca. 2,5 km og en maksimal længde på 23 km. Den mest populære turistdestination på søen er Bellagio, som engang var stedet for George Clooneys bryllup med Amal Alamuddin.

Hvis du er på udkig efter en uforglemmelig italiensk oplevelse, skal du sørge for at tilføje disse ti attraktioner til din liste. Fra de bølgende bakker i Toscana til den fantastiske udsigt fra Venedigs Canal Grande er der noget for enhver smag i Italien. Så hvad venter du på? Begynd at planlægge din rejse i dag!