Den ultimative guide til selvforkælelse når du rejser

Dame i sauna

Rejser er en af de mest spændende ting, du kan lave. Det er et eventyr, en chance for at se nye seværdigheder og møde nye mennesker. Men rejser har også deres bagside. Du sidder fast i trange sæder eller små hotelværelser, spiser mad, du ikke kan lide, prøver at sove i en ukendt seng med mærkelige lyde omkring dig. Og så er der de irriterende jetlag-symptomer, som gør det svært at sove om natten og træt om dagen.

Vi giver en række oplagte bud på den ultimative selvforkælelse på rejsen her, og vi har selv hentet inspiration fra hjemmesiden Spaophold.dk, som netop specialiserer sig i spa og selvforkælelse.

Hvordan kan man som rejsende undgå disse problemer? De har brug for deres egen ultimative selvbehandlingsguide til når de rejser – en personlig liste med ting, der vil hjælpe dem med at få det bedre, uanset hvad der sker!

Pak dine go-to selvbehandlingsprodukter

Rejser kan være stressende. Hvis du flyver, kan sikkerhedskøerne og menneskemængderne i lufthavnen få dig til at føle dig nervøs eller endda klaustrofobisk. Du kan have svært ved at sove på flyet på grund af jetlag, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil føle dig udmattet og ude af form, når du ankommer til din destination.

Og hvis din destination er et sted, hvor der er ukendte mennesker og seværdigheder omkring dig, kan det være svært for nogle mennesker at tilpasse sig og slappe af. Det kræver meget tålmodighed og modstandsdygtighed bare at komme igennem hver dag på en udlandsrejse!

Så hvad kan vi gøre ved dette? Hvordan kan vi minimere vores stressniveau, så vi ikke kommer hjem med andet end gode minder fra vores ferie?

Pak dine go-to selvbehandlingsprodukter til en ferie ved at pakke din yndlingslotion, nogle beroligende badesalte, en øjenmaske og ørepropper.

Støj kan være særlig distraherende på rejser, så pak nogle støjreducerende hovedtelefoner eller et midlertidigt sæt med et sammenrullet håndklæde til at dæmpe støjen udefra.

Når det gælder kosmetik, skal du være på toppen af din hudplejerutine ved at medbringe fugtighedscreme, solcreme og makeup. Hudpleje vil sandsynligvis være svært tilgængelig på rejsen, så brug disse perler sparsomt. Og glem ikke, at en af de vigtigste ting er at drikke masser af vand!

Rejs med det rigtige tøj til din destination

Ved du, hvad du skal have på, når du rejser? Hvis svaret er nej, så er denne artikel perfekt for dig. De følgende tips vil hjælpe dig med at pakke dit tøj på en måde, der passer til enhver destination og årstid.

  • Vælg lyse farver baseret på årstiden: Om sommeren er det bedst at vælge lyse farver, da de holder dig kølig og moderigtig. Der er dog nogle vinterdestinationer, hvor mørke nuancer er mere passende, så tjek det altid, før du pakker.

  • Sørg for, at alt kan mixes og matches: Det er vigtigt at tage tøj med lignende toner med, så det nemt kan blandes uden at støde sammen eller se uprofessionelt ud. Det betyder, at du skal holde dig til ét farveskema i hele din garderobe, men ændre nuancerne alt efter årstiden.

  • Brug tilbehør til at opdatere dit outfit: Nogle gange kan du ikke tage nok tøj med på rejsen, så det er bedst at bruge et tøj, der er en trend, igen og igen, indtil alt dit tøj er beskidt. For at gøre det nemt skal du blot vælge neutrale toner, som kan suppleres med lysere toner uden at det ser overdrevet ud.

  • Tag alsidige sko med: Når du har matchet dit tøj sammen, skal du pakke den rigtige slags sko. Hvis alt dit tøj ser fint ud med sort og hvidt, så tag et par neutrale sko med, der passer til det. Sørg også for, at hælene ikke er for høje til lange eller korte rejser, for du ønsker ikke at have ondt hele dagen!

  • Pak skønhedsartikler, der kan bruges til alle tider af året: Du skal pakke skønhedsprodukter, som passer til destinationen og vejret. Hvis det f.eks. er vinter, kan du tage en fugtighedscreme med SPF med for at beskytte din hud mod kulden. Men hvis vejret er varmt, bør du vælge en solcreme med en høj SPF.

  • Sørg for at pakke et par skønhedsartikler i din håndbagage

Som kvinde ved du, at det kan være svært at rejse alene (især i et fly!) og kan få dine værste vaner frem – lige fra at spise ildelugtende mad til at være ligeglad med din hygiejne. Jeg har samlet nogle få skønhedsartikler, der hjælper mig med at holde mig frisk og piget, når jeg tager af sted: min yndlingsparfume, et kompaktspejl, min yndlingslæbestift, læbepomade, min yndlingsøjenelinerpen i sort, min yndlingsparfume i rejsestørrelse.

Det hjælper mig også med at føle mig energisk, når jeg har lidt krøller i håret fra krøllejernet eller fra min seneste tur til salonen for at få en ny klipning. Det er altid en god idé at have en kjole med en høj hæl på, når man skal gå rundt i en ny by.

Vær forberedt på rejseangst ved at øve dig i mindfulness-teknikker, inden du rejser hjemmefra

Inden du tager af sted, kan du øve dig i mindful meditation. Dette vil hjælpe dig med at få klarhed i hovedet og få dit sind til at slappe af, inden du rent faktisk rejser af sted. Du kan bruge en guidet meditation eller bare sidde i stilhed i 10 minutter for at fokusere på dit åndedræt. Det er også en god idé at øve dig i mindful visualisering, da det vil hjælpe dig med at forberede dig på nogle af de vejspærringer, der kan opstå under din lange rejse.

Du skal sørge for, at du har en sund forsyning af snacks til turen. At blive sulten kan forårsage angst, så det er vigtigt at have nok mad til at afværge sultfornemmelser. De fleste fly tilbyder mad med jordnødder, men hvis der er risiko for, at det kan udløse en allergisk reaktion, så pak nogle ekstra snacks, hvis du bliver sulten før dit næste måltid.

Mange mennesker oplever angst, når de rejser, fordi de spekulerer på, om de har pakket nok ting til at klare rejsen. Et godt middel mod dette problem er at lave en liste over alle de ting, du har brug for hjemmefra, og lægge dem i en pose, hvorefter du pakker en ekstra kuffert med netop disse ting.

Hold dig hydreret og spis sunde snacks i løbet af dagen, mens du rejser

Når du rejser, er det meget vigtigt at holde dig hydreret og spise sunde snacks i løbet af dagen. Hvis du ikke gør det, vil din krop begynde at føle sig underlig, og du kan blive syg.

Hvis du rejser om natten, skal du ikke gå i seng uden at have spist noget, da det vil gøre det svært for din krop at tilpasse sig tidsændringen.

Hvis du er på arbejde eller i skole, skal du forsøge at undgå at bruge ting som automater eller buffeter, der serverer fastfood, hvis du kan. Disse steder har en masse forarbejdede fødevarer, der er virkelig usunde og kan give mange maveproblemer.

For mange er rejser en velkommen flugt fra hverdagens monotoni. Det er en mulighed for at udforske nye steder og opleve noget andet end det, du ville opleve derhjemme.

For nogle kan det dog være angstprovokerende, fordi de er bekymrede for at være væk fra deres komfortzone, eller fordi de ikke har nok ting med sig til at klare sig igennem rejsen.