Tag på billig afbudsrejse, men husk visum

Har du været træt af at være fanget i Danmark over hele nedlukningen? Rejsedrømmene har været slukket hen over lock-down, og nu begynder verden lige så stille at åbne op igen. Måske sidder du med en god portion indebrændt rejsefeber, som skal udleves. Da verden stadig er lidt usikker, så er der flere der vælger at aflyse deres ferie. Derfor er der rig mulighed for at finde en billig afbudsrejse.

Afbudsrejsernes fordele

Hvis du gerne vil spare penge på din rejse og det ikke skræmmer dig at være spontan, så er afbudsrejsen en god mulighed. Også hvis du er åben for forslag til destinationer. Lige nu er der mange billige afbudsrejser på grund af Covid-19, da folk er blevet forhindret i at tage af sted. Så hvis du ikke orker ferieplanlægningen, men gerne vil afsted, så er afbudsrejsen et godt alternativ, da der er sørget for både fly og hotel.

Sommer og sol

Det er ikke det mest fantastiske forårsvejr, og de fleste kunne nok trænge til noget sol. Og det er mange billige og solrige charterferier at vælge imellem. Det kan være den perfekte og lette løsning for børnefamilien, da der områder omkring hotellet, hvor man kan lege og gå frit.

Så de voksne ikke skal bekymre sig, men selv kan slappe af. Desuden kan man få en ganske corona-sikker ferie, da man kan færdes i de samme områder og få stillet samtlige behov omkring hotellet. Så hvis man trænger til ferie, men er lidt betænkelig ved at rejse, så er den form for pakkeløsning god.

Husk visum

Hvis du har besluttet, at du skal på ferie, og du måske endda har fundet en afbudsrejse, så husk at ansøge om visum i god tid. Ansøgningsprocessen kan være lang og det er derfor vigtigt at komme tidligt i gang senest en uge før din afrejse. Hvis du er uheldig, og din ansøgning bliver afvist, så står du med håret i postkassen. Så tjek reglerne for din rejsedestination og se mulighederne for et elektronisk visa, som er let og belejligt, da det kobles op på dit pasnummer.

Hvis uheldet er ude

Hvis du spontant er hoppet på en afbudsrejse med afrejse få dage efter, så kan du med fordel betale dig fra at speede din visumansøgning lidt op. Gennem rejsebureauer eller konsulenter kan man nemlig få hjælp til visummet, og hvis det virkelig haster, kan du få det klaret på omkring en time. Så hvis tiden er knap, er det vejen at gå. Desuden assisterer de dig i processen, hvis der opstår problemer og returnerer pengene, hvis ansøgningen afvises.

Hvis du har tid, men vil spare penge

Hvis det ikke er tilfældet, så kan du altid selv undersøge, hvor man erhverve sig et visum til din rejsedestination gennem for eksempel ambassaden. Så kan du selv ansøge om dit visum, men processen foregår selvfølgelig oftest på engelsk, og hvis din ansøgning bliver afvist, får du ikke dine penge retur. Til gengæld er det et mindre beløb, du skal af med.