Udforsk naturen på outdoor ferie

Outdoor ferie

Kan du lide at udforske naturen på nærmeste hold? Så er en outdoor ferie noget for dig. I denne artikel ser vi nærmere på et par forskellige typer af outdoor ferie.

Hvad er en outdoor ferie

En outdoor ferie er en ferie i naturen. Det ligger næsten i navnet, men dykker vi nærmere ned i det, så findes der en række forskellige typer outdoorferier. Lad mig bare nævne et par eksempler her:

  • Vandreferie
  • Telttur eller overnatninger i shelters
  • Cykelferie
  • Kano- eller kajak ekspeditioner

Fællesnævneren er nærkontakten med naturen, og det er en helt anden oplevelse end mange andre typer rejser. Her skal du klare dig selv. Du vil til gengæld oplevelse, at du kan få meget mere og andet ud af din ferie, end hvis du bare tager en luksus all inclusive rejse og tilbringer det meste af tiden i solen ved poolen.

Hav styr på grejet til turen

Når du er alene eller sammen med familien i naturen, så er det vigtigt at have det rigtige udstyr. På en vandreferie er det helt essentielt at have det rigtige fodtøj, og samtidig skal man også have en oppakning, der er til at slæbe rundt på.

Hvis du skal have styr på tiden er det en fin ide at undersøge markedet for gode outdoor ure, da de er lavet til at kunne holde til mere, og ofte har de også nogle funktioner, som er særligt nyttige i naturen. Det kan være alt lige fra baggrundslys, så du kan aflæse tiden i mørke til god vandtæthed, så uret ikke tager skade af at komme under vand.

Skal du være i tæt skov eller generelt bare i krævende naturomgivelser er typiske gode hjælpemidler ting som en god kniv til at skære sig igennem buskads med, en lommelygte så du har lys i mørket og et solidt reb – hvilket tit kan vise sig nyttigt i mange forskellige situationer i naturen.

Find den rette outdoorrejse til dig

Det er normalt dine interesser eller hobbyer, der afgør hvilken type outdoor ferie, der er den helt perfekte til dig. Er du i forvejen glad for at cykle i det daglige, så er det helt oplagt at opleve et nyt land eller område på cykel. Med omvendt fortegn kan man også sige, at hvis du aldrig har sejlet i kajak før, så giver det ikke så meget mening at kaste sig ud i den store kajak-ekspedition.

Ferierne i det fri, hvor man for eksempel er ude i en stor skov for at klare sig selv, vil typisk tiltrække folk med der allerede har overlevelses-færdighederne i orden. Eksempelvis med en baggrund som spejder.

Tjek hele udbuddet af forskellige typer af outdoorrejser der udbydes, og så vælg den du selv føler passer bedst til netop dig. Så skal du nok få en fantastisk oplevelse, som du måske aldrig vil glemme.