Undgå at komme galt afsted på rejsen: 3 tips til, hvordan du imødekommer andre kulturer

Kameltur

Man kommer ikke udenom, at noget af det mest spændende ved at rejse er, at opleve andre kulturer. Hvad end det er lige rundt om hjørnet i Sverige eller Tyskland eller på den anden side af kloden i Thailand, vil du hurtigt opfange de forskelle, der er mellem den danske livsstil og den på din feriedestination. Læs med her og få tre tips til, hvordan du imødekommer andre kulturer og undgår at komme galt afsted på ferien. 

Sæt dig ind i basal lovgivning

Hvis der er noget ingen ønsker at opleve, så er det at få en bøde eller sågar blive arresteret, når man er på ferie. Og selvom du opfører dig, som du gør derhjemme, kan der nogle steder være helt andre regler. Så hvor du i Danmark kan finde en escort i Roskilde uden problemer og helt lovligt, er det ikke nødvendigvis sådan i andre lande. I Singapore er det for eksempel ulovligt at tygge tyggegummi, og i Dubai må man ikke kysse i offentligheden. Det er let at tage for givet, og derfor bør du, inden du rejser ud, sætte dig ind i den basale lovgivning på din feriedestination. Så er du på den sikre side. 

Lær et par lokale gloser

Nu til dags kommer du langt med engelsk på mange feriedestinationer rundt om i verden. Men derfor kan det alligevel være en god idé at lære et par gloser på det lokale sprog, inden du tager afsted. Små udtryk som “tak” eller “vil du være venlig” kan nemlig betyde meget for, hvordan du omgås de lokale. Kommer du på nogen måde i knibe på rejsen, vil du komme langt med at bede om hjælp eller lignende på lokalsproget, og de vil helt sikkert tage imod dig med endnu mere åbne arme. Det kan også være en god idé at have downloadet en oversættelsesapp til telefonen, som du kan bruge, hvis du støder på lokale, der ikke taler engelsk. 

Vær åben og respektfuld

Mange populære rejsedestinationer såsom Thailand eller endda steder i Grækenland, er det let at tænke, at Danmark er meget bedre. Danmark har en enormt høj levestandard, og danskere vælger typisk billigere lande som deres foretrukne rejsedestinationer. Men bare fordi Danmark er et rent land med velfungerende infrastruktur og så videre, betyder det ikke, at man ikke kan lære noget af disse andre lande. Hvis du er nysgerrig og respektfuldt viser interesse for de lokales kultur og traditioner, vil du helt sikkert komme hjem med endnu bedre og endnu mere unikke minder i bagagen.