3 måder at finansiere din næste rejse på

Rejsefinansiering

Drømmer du om palmer, hvide strande og 30 graders varme? Men sætter din konto en stopper for den drøm? Danskerne er et rejselystent folkefærd og har altid været det. Så det er ikke så underligt, hvis din rejsetrang hiver i dig, selvom kontoen siger nej. Heldigvis er der nogle forskellige måder at finansiere rejsen på, så den kan gå fra at være en drøm til en flybillet i hånden.

Det er skønt at rejse, men det er desværre hverken billigt eller gratis at gøre det. En opsparing er under alle omstændigheder den gyldne nøgle til at komme afsted, men hvis det ikke kan lade sig gøre lige nu, er der også nogle andre alternativer, du kan overveje.

3 alternativer til opsparingen

Det at komme afsted på en ferie, man længe har sparet op til, er en følelse, man ikke kan sammenligne med noget andet. Men hvis det af den ene eller anden årsag ikke kan lade sig gøre, kan du overveje nogle andre alternativer.

1. Afbetaling

Rejser på afbetaling er det første alternativ på listen, som du kan overveje, hvis opsparingen har det lidt hårdt. Det er blandt andet en mulighed hos Primo Tours, hvor de i samarbejde med Sparxpres tilbyder rentefri finansiering af din næste rejse. Det er en god mulighed for at komme afsted på den ferie, du hungrer efter, da du kan betale det tilbage over 12 måneder.

Inden du gør det, skal du dog være sikker på, om din økonomi kan bære det. Ellers er der ikke andet for end at vente på, at opsparingen er god igen.

2. Online lån (kviklån)

Et andet alternativ, du kan overveje, er et online lån – også kaldet for et kviklån. Det er en hurtig og nem måde at komme til penge på, da man som oftest har pengene allerede samme dag, som man søger om lånet.

Problemet ved dette alternativ er, at det er ret omkostningsfuldt på grund af høje renter og gebyrer. Du skal derfor være sikker på, du kan betale tilbage inden den næste måned, hvis du skal gøre brug af dette alternativ til at komme afsted. Ellers er det langt bedre økonomisk at vente på, at opsparingen er vokset.

3. Kassekredit i banken 

Det tredje og sidste alternativ er en kassekredit i banken, som er et lån, der gør det muligt for dig at have et ekstra rådighedsbeløb, selvom din konto er tom. Det er så at sige et lovligt overtræk på et aftalt beløb i din bank, som er ment som en buffer til uforudsete udgifter. Der løber dog renter på en kassekredit, hvorfor du ikke skal oprette det for enhver pris.

Opsparingen er det mest fornuftige

Det er vigtigt at understrege, at det altid er det mest fornuftige at finansiere en rejse med en opsparing, end det er med ovenstående alternativer. For her er der hverken renter, gebyrer eller andre udgifter, du skal være opmærksom på. Overvej derfor nøje om et lån er bedre end at vente på en blomstrende opsparing.