De 8 bedste råd til at rejse med børn på den bedst mulige måde

Pige sovende på stranden

Det kan sommetider være hårdt at være ude og rejse med de små, men det behøver det altså ikke altid at være. Det handler blot om at være forberedt og have nogle fifs og gode råd i lommen. Så er du helt klar til den næste ferie med børnene.

Vi har her samlet 8 konkrete råd til at få en positiv oplevelse ud af at rejse med børnene.

1. Pak tålmodighed med i kufferten

Børn er naturligt nysgerrige og de har brug for at opdage og udforske verden. Derfor, når du f.eks. befinder dig i lufthavnen, ved en attraktion eller lign. Så tag det roligt og giv dine børn rum til at udforske, der er ingen grund til at skynde sig, det vil kun involvere dem mere i rejsen og måske endda gøre dem endnu mere rejselystne!

2. Vær forberedt på klimaet

Det er vigtigt at der er pakket til at børnene har det rigtige tøj på, ellers kan det godt blive forholdsvist hæsligt. Det går ikke at barnet går rundt i en sweater, midt i Sahara ørkenen i juli måned, eller går med sutsko på i et land hvor det regner hele tiden.

3. Planlæg aktiviteter

Inden familien bevæger sig ud på eventyr i den store verden, er det en god idé at undersøge mulighederne der er i det enkelte land, som resonerer med børn. Er der nogle fede legepladser i nærheden af hvor i skal bo, er der børnevenlige restauranter eller andre ting som ville gavne børnene? En simpel Google søgning kan hjælpe dig med at afklare dette og det gør altså bare turen 110% bedre.

4. Medbring brætspil og evt. legetøj

Afhængigt af barnets alder, så medbring nogle sjove ting som f.eks. et spil UNO, nogle terninger eller lign. Eller noget legetøj til den yngste. 

5. Undgå for meget sukker

Du har ikke lyst til at stå i en ukendt by, hvor du ikke aner hvor du skal hen og dit barn skriger fordi barnet har brug for en dosis sukker. Pak en ordentlig madpakke, evt. medbring noget rugbrød hjemmefra og se om du kan finde noget ordentligt pålæg i landet du befinder dig i.

6. Marker dine børn – så de altid kan finde igen

Det er vigtigt at dine børn kan dit tlf. nr. Evt. skriv det på deres arm, og aftal et potentielt mødested på en plads eller lign. Hvis det er i skulle blive væk fra hinanden.

7. Book hotel med inkluderet morgenmad (evt. frokost og aftensmad)

Det er fedt at have arrangeret et hotel hvor der bliver serveret mad, det gør bare det hele mere overskueligt. Eksempelvis også hvis man skal på dagsture, så er det meget rart at kunne pakke en madpakke på hotellet, fremfor at man skal ud og handle det helt store ind. Det er en super god måde at spare penge på.

8. Husk at slappe af og nyd ferien

Husk det er helt okay ikke at være på hele tiden, det er fint at give hele familien rum til at kunne slappe af ved f.eks. poolen eller i naturen, hvor end i nu er.